21.4.2017. 20:24
0
Trump: Napad u Parizu vjerovatno će pomoći Marine Le Pen
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak kako vjeruje da će jučerašnji napad u Parizu "vjerovatno pomoći" kandidatkinji krajnje desnice Marine Le Pen na predstojećim predsjedničkim izborima.

U intervjuu za Associated Press, Trump tvrdi da eksplicitno ne podržava  Le Pen. Kazao je, međutim, kako vjeruje da će joj pomoći napad jer je ona predsjednički kandidat koji je "najjači kada je riječ o zaštiti granica, koji je najjači prema onome što se dešava u Francuskoj".

Francuski antiteroristički tužilac saopćio je u petak da je napadač uz sebe imao poruku u kojoj se brani radikalna grupa Islamska država.

Trump vjeruje da će napad imati uticaja na način na koji će Francuzi glasati u prvom krugu izbora u nedjelju.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.