23.4.2017. 20:30
0
Njemačka: Izabrani kandidati za predstojeće izbore
Njemačka stranka krajnje desnice Alternativa za Njemačku /AFD/ izabrala je danas dva glavna kandidata za opšte izbore u septembru nakon što je njen najpoznatiji član Frojke Petri najavila da se neće kandidovati za kancelara.

Članovi stranke su na konvenciji AFD u Kelnu izabrali Alexandra Gaulanda i Alice Vadel za kandidate. 

Podjele su se pojavile među raznim frakcijama stranke nakon što su pojedini delegati odbacili apel Petrijeve da se potraži pragmatični politički pravac i da partija ne bude samo "fundamentalno opoziciono opredijeljena". 

Njen prijedlog nije naišao na razumjevanje i pozicije Petrijeve u stranci značajno su oslabljene. 

Gauland je jedan od najistaknutijih članova AFD i konkurent Petrijeve. 

"Želimo da očuvamo našu domovinu, identitet i da budemo ponosni što smo Nijemci", istakao je Gauland.

Članovi AFD, takođe su usvojili program stranke koji je oštar prema imigraciji i muslimanima i u kojem se ponavlja poziv za izlazak Njemačke iz eurozone.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.