24.4.2017. 17:10
0
Hollande pozvao Francuze da glasaju za Macrona
Francuski predsjednik François Hollande pozvao je francuske glasače da odbace kandidatkinju ekstremne desnice Marine Le Pen i podrže Emmanuela Macrona kao njegovog nasljednika.

Le Pen i Macron će se suočiti 7. maja u drugom krugu izbora nakon što su zauzeli prva dva mjesta u prvom krugu u nedjelju, dok je Macron trenutni favorit za pobjedu.

Hollande je kazao da bi pobjeda ekstremne desnice mogla ugroziti zemlju, prenosi BBC.

- Na kocki je francusko ustrojstvo, jedinstvo, članstvo u Evropi i njezin položaj u svijetu - rekao je.

Hollandeovo kratko obraćanje na televiziji u ponedjeljak odražava potez velikog dijela javnosti da podrži Macrona u pokušaju da onemoguće Le Peninu pobjedu.

Poraženi kandidati, republikanac François Fillon i socijalista Benoît Hamon, ranije su također pozvali svoje simpatizere da glasaju za Macrona.

Hollande smatra da će ekstremna desnica rasporiti Evropu, "duboko podijeliti Francusku" i da će on, "suočen s takvim rizikom, glasati za Emmanuela Macrona".

(Fena/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.