26.4.2017. 17:33
0
"Islamska država" razvija novo oružje
Militanti "Islamske države" razvili su novu improvizovanu eksplozivnu napravu koja može biti ispaljena ili bačena iz aviona, saopšteno je iz Međunarodne grupe za istraživanje naoružanja u sukobima /CAR/.

U saopštenju se navodi da je grupa islamskih militanata u Iraku "promovisala razvoj sopstvenog brenda oružja". 

"Islamska država" potvrdila je da razvija novo oružje da bi naoružala svoje militante napravama koje inače nisu dostupne. 

"Naprava može biti bačena iz aviona, ispaljena iz određene vrste oružja ili iz drona", navodi se u saopštenju predstavnika CAR, koji su posjetili Mosul u novembru, februaru i martu. 

CAR je još u decembru saopštila da militanti "Islamske države" razvijaju novu vrstu oružja, kojom će moći da pariraju vojnim snagama Iraka, kao i to da već postoje standardi za proizvodnju nove eksplozivne naprave.


(Srna/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.