26.4.2017. 21:30
0
Rusija: Američki raketni napad na Siriju prijetnja ruskim snagama
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u srijedu se požalio da je američki raketni napad na sirijsku zračnu bazu početkom ovog mjeseca predstavljao prijetnju ruskim trupama i da je primorao Moskvu da preduzme dodatne mjere kako bi ih zaštitila.


Obraćajući se na sigurnosnoj konferenciji u Moskvi, Šojgu je ponovio stajalište Rusije da je napad, koji je Washington izveo kao odgovor na navodni hemijski napad snaga sirijske vlade, "teško kršenje međunarodnog prava", prenosi Reuters.

Američki zvaničnici su kazali da su obavijestili ruske snage uoči napada. Nijedan pripadnik ruskog osoblja nije povrijeđen u napadu.

- Djelovanje Washingtona stvorilo je prijetnju po živote naših vojnika koji se bore protiv terorizma u Siriji. Takvi postupci nas primoravaju da poduzmemo dodatne mjere kako bismo zaštitili ruske snage - izjavio je Šojgu, ne precizirajući na kakve mjere misli.

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da će se nakon američkog napada pojačati sirijska protuzračna odbrana, a premijer Dmitrij Medvedev kazao je da je taj napad bio samo na korak od sukoba sa ruskom vojskom.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.