27.4.2017. 19:45
0
"Ksenofobni" njemački vojnik i student uhapšeni zbog planiranja napada
Njemačka policija je uhapsila oficira za kojeg smatra da ima ksenofobične stavove i još jednog muškarca kod kojeg je pronađen eksploziv, zbog sumnje da su planirali napad na zasad neidentificiranu metu, kazali su tužioci u četvrtak.


Tužilaštvo u Frankfurtu je saopćilo da je 28-godišnji poručnik, njemački građanin koji se lažno registrovao kao sirijski izbjeglica, uhapšen u srijedu u Bavariji, javlja Reuters.

On služi u njemačkoj brigadi u francuskom gradu Illkirch, južno od Strasbourga.

Tužioci su također kazali da je 24-godišnji student iz Offenbacha, istočno od Frankfurta, za kojeg se također čini da ima ksenofobične stavove, zadržan u pritvoru nakon što je kod njega pronađen eksploziv.

Nijedan od njih nije imenovan.

- Iz više glasovnih poruka saznali smo da obojica optuženih imaju ksenofobične stavove - kazala je tužiteljica Nadja Niesen na konferenciji za medije u Frankfurtu.

Na pitanje da li su dva osumnjičena imala konkretnu metu, Niesen je rekla da je to još uvijek nepoznato.

- Moramo sačekati daljnje istražne radnje. Konkretne mete napada nisu poznate - izjavila je.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.