29.4.2017. 18:29
0
Demonstranti traže da se Putin ne kandidira za novi mandat, deseci uhapšenih
Pod sloganom "Dosta mi je", demonstranti širom Rusije u subotu su tražili od Vladimira Putina da se ne kandidira za četvrti mandat. Deseci su ih uhapšeni u Sankt Peterburgu i drugim mjestima.

Centralni miting u Moskvi je prošao mirno. Nekoliko stotina ljudi okupilo se u parku, a zatim preselilo u obližnju administrativnu zgradu kako bi predali pisma u kojima od Putina traže da se suzdrži od kandidiranja za izbore 2018. godine, javlja AP.

Međutim, u Sankt Peterburgu, novinari Associated Pressa svjedočili su hapšenjima desetaka osoba. Posmatračka grupa koja prati političku represiju javlja da je još osoba uhapšeno u nekoliko gradova, uključujući 20 osoba u Tuli i 14 u Kemerovu.

Putin se zasad nije oglasio o tome da li planira da se kandidira za novi mandat.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.