29.4.2017. 19:38
0
Njemačka traži službenike koji bi pomagali pri protjerivanju
Njemačke državne službe hitno traže nekoliko stotina službenika potrebnih za organizaciju i provođenje protjerivanja stranaca koji nemaju pravo boravka u Njemačkoj a čiji broj bi se u ovoj godini mogao popeti na gotovo pola milijuna, javlja tjednik Der Spiegel.

“Kako bi došlo do primjetnih pomaka u sektoru povratka, hitno je potrebno oko 420 državnih službenika koji bi bili angažirani na 15 mjeseci”, stoji u jednom dopisu ministarstva unutarnjih poslova državnim uredima u saveznim pokrajinama, kako prenosi Der Spiegel.
 
Državni službenici se pozivaju da se dobrovoljno sa sadašnjih radnih mjesta presele na poslove pripreme i provedbe protjerivanja. Pritom iskustvo u uredima za strance nije potrebno, piše “Index“.

Prema istim informacijama broj osoba koje nemaju pravo boravka u Njemačkoj bi se ove godine trebao povećati na gotovo pola milijuna.

Protjerivanje osoba kojima je odbijen azil u Njemačkoj postao je prioritet u izbornoj godini. Deportacija se međutim u mnogo slučajeva pokazala teško provedivom zbog odbijanja zemalja porijekla za primitkom svojih građana i zbog teškog utvrđivanja identiteta osoba u nedostatku osobnih dokumenata.

U svrhu lakšeg protjerivanja je već s nekoliko zemalja, između ostalih s Afganistanom i zemljama Magreba, postignut dogovor o povratku njihovih građana.

Prilikom jednog susreta s kancelarkom Angelom Merkel u veljači ove godine, premijeri saveznih pokrajina obvezali su se povećati broj deportacija osoba za koje ne postoji pravna osnova ostanka u Njemačkoj, bilo zbog odbijenog azila ili iz nekog drugog razloga.

Kancelarka je tom prilikom saveznim pokrajinama obećala podršku saveznih službi u ljudstvu i sredstvima.

(Merima Druškić)

Njemacka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.