30.4.2017. 10:31
0
Trump o New York Timesu i CNN-u: Oni su sramota!
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump ocijenio je danas da je njegovih prvih 100 dana na mjestu šefa države bilo "veoma produktivno" i poručio svojim pristalicama u Pensilvaniji da će i "velike bitke" koje ga čekaju biti izvojevane.

U govoru koji je trajao sat vremena, Trump je napao medije i svog prethodnika Baracka Obamu, istakao podršku koju je dao američkoj industriji i vojsci, svoju poziciju u vanjskoj politici, uključujući konforntaciju Sjevernoj Koreji, pročitao pjesmu i ponovio svoj moto "Napravimo Ameriku ponovo velikom", prenosi agencija AFP.

Izbor da održi skup u Pensilvaniji, koja ga je podržala, učinjen je namjerno, kako je rekao Trump, da bi bio što dalje od Washingtona, u kome se sinoć održavala tradicionalna godišnja večera udruženja izvještaca iz Bijele kuće.

Istakavši da je oduševljen što je daleko od "vašingtonske močvare" i "veoma dosadane večere", američki predsjednik je ismijavao "lažne vijesti" CNN-a i "neuspješan" New York Times.

- Oni su sramota - rekao je Trump.

Trump je u govoru naveo da je potpisao veliki broj izvršnih naredbi, rekavši da je bio veoma poruduktivan, uprkos "haosu", kako je rekao, koji mu je ostavila Obamina administracija.

- Ispunjavamo jedno obećanje za drugim - rekao je Tramp i dodao da se priprema za velike bitke koje mu predstoje, a koje će dobiti.

On je istakao svoj čvrst stav prema imigraciji i radiklanim islamističkim teroristima, za koje rekao da će ih držati daleko od Amerike.

Trump nije priznao da ima problema da pronađe novac za izgradnju zida prema meksičkoj granici i umjesto toga je istakao da je zid potreban da bi se zaustavilo krijumčarenje droge i ljudi.

Govoreći o predsjedniku Kine, on je priznao da je odustao od etiketiranja Kine kao manipulatora i dodao da je fleksibilnost potrebna jer je predsjednik Kine Sji Đinping dobar čovjek koji pokušava da mu pomogne po pitanju Sjeverne Koreje.

Trump je rekao i da je njegova administracija kreirala oko 180.000 novih radnih mjesta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.