2.5.2017. 13:02
0
Kontroverzna Marine Le Pen optužena za plagiranje govora
Francuska predsjednička kandidatkinja Marine Le Pen optužena je da je u svom govoru koji je održala u ponedjeljak plagirala izbornog gubitnika Françoisa Fillona.

U nekoliko dijelova ovaj govor, koji je Le Pen održala u Villepinteu, sjeverno od Pariza, se čini da kopira od riječi do riječi izjave koje je Fillon iznio u svom obraćanju 15. aprila, javlja BBC.

Sličnost ova dva govora istaknuta je na YouTube kanalu "Ridicule TV", koji su kreirali simpatizeri Françoisa Fillona uoči prve runde izbora u kojoj je Fillon eliminiran, i čija svrha su prvobitno bili napadi na centristu Emmanuela Macrona.

Iz "Ridicule TV" su napisali da je kandidatkinja krajnje desnice plagirala "od riječi do riječi" Fillonov govor i prikazali su dva govora jedan pored drugog, pozivajući gledaoce da se sami uvjere.

Snimci su također objavljeni na Twitteru.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.