13.5.2017. 8:15
0
Bijela kuća ne isključuje da je Trump snimao razgovore
Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer nije u petak nije isključio mogućnost da je predsjednik SAD-a Donald Trump snimao svoje razgovore u Ovalnom kabinetu, i naglasio da Trump nije prijetio smijenjenom direktoru FBI-a Jamesu Comeyu.

Nakon što je Trump ranije u petak na Twitteru napisao da bi Comeyu "bolje bilo da se nada da ne postoje snimci njihovih razgovora prije nego što počne da ih odaje medijima", Spicer je odbio da isključi mogućnost postojanja takvih snimaka, prenosi agencija AFP.

- Predsjednik nema ništa više da doda na to - rekao je Spajser više puta u odgovoru na mnogobrojna pitanja novinara.

Ocijenio je da Trump twittom nije prijetio Comeyu, već da je samo iznio činjenicu.

- Twitt govori sam za sebe. Idemo dalje - zaključio je glasnogovornik Bijele kuće.      

Trumpov komentar u petak odmah je izazvao poređenje njegove administracije s administracijom bivšeg predsjednika Richarda Nixona, koji je poznat po tome što je snimao svoje razgovore, što je ubrzalo njegov sunovrat tokom afere "Watergate", podsjeća francuska agencija.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.