15.5.2017. 16:35
0
Migrantski centar u Italiji u rukama mafije: Svećenik Edoardo Scordio samo ove godine primio 132.000 eura
Jedan od najvećih migrantskih centara u Italiji bio je u rukama mafije više od deset godina, saopćila je policija, javlja BBC.

Iz policije su kazali da je klan Arena zarađivao pružajući usluge u Isola di Capo Rizzuto na krajnjem jugu Italije, te izvlačeći državna sredstva namijenjena za migrantski centar.

Klan je navodno kao paravan koristio lokalnu katoličku dobrotvornu organizaciju koja službeno upravlja centrom.

Ovi navodi su postali javni u ponedjeljak, kada su policijski službenici uhapsili 68 osoba, uključujući lokalnog svećenika.

Klan Arena navodno je izvukao više od trećine od 100 miliona eura namijenjenih za ovaj centar tokom proteklih 10 godina.

Svećenik Edoardo Scordio samo ove godine je primio 132.000 eura za "spiritualne usluge", kazao je zamjenik tužioca.

Policija u Catanzaru saopćila je da je više od 500 agenata učestvovalo u hapšenjima osoba "optuženih za udruživanje s mafijom, iznudu, nošenje ilegalnog oružja, prevaru, pronevjeru na štetu države, te krađu".

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.