16.5.2017. 19:15
0
Abbas: Okončanje izraelske okupacije pomoglo bi u borbi protiv terorizma
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u utorak je rekao da bi okončanje izraelske okupacije Palestine pomoglo u borbi protiv terorizma i ekstremizma, izvještava palestinska agencija WAFA.

On je kazao da, ako Izrael okonča okupaciju koju je započeo u junu 1967. godine, to bi otvorilo put ka implementaciji Arapske mirovne inicijative i pomoglo u naporima usmjerenim na borbu protiv terorizma i ekstremizma u regionu i općenito u svijetu.

Abbas je to kazao tokom konferencije za novinare s indijskim premijerom Narendrom Modijem u Hyderabadu u Indiji.

On je ponovio palestinsko opredjeljenje za dvodržavno rješenje koje bi dovelo do uspostave nezavisne države Palestine s granicama iz 1967. godine i glavnim gradom Istočnim Jeruzalemom, živeći rame uz rame s Izraelom u miru i harmoniji.

Modi je istakao da Abbasova posjeta Indiji odražava bliske odnose između Palestine i Indije temeljene na saradnji i razumijevanju.

On je prenio podršku svoje zemlje uspostavi nezavisne palestinske države.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.