16.5.2017. 21:46
0
Erdogan: Odnosi između SAD-a i Turske su "izvanredni"
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je odnose sa Sjedinjenim Državama nazvao "izvanrednim", ali je istakao da Turska neće prihvatiti sirijske kurdske borce u ovom regionu, ipak ne kritizirajući direktno odluku SAD-a o njihovom naoružavanju, javlja Reuters.

Obojica čelnika su odnose između njihove dvije zemlje, saveznice u NATO-u, nazvali jakim.

- Mi imamo odlične odnose i učinit ćemo ih još i boljim - kazao je Trump na zajedničkoj konferenciji za medije.

Erdogan je rekao da će njegova posjeta "označiti historijsku prekretnicu" i pohvalio je "izvanredne odnose" između ove dvije zemlje.

Ovo je bio posebno pozitivan ton s obzirom na tenzije zbog odluke Washingtona da naoruža paramilitarnu skupinu sirijskih Kurda - YPG, koju Ankara smatra dijelom ilegalne Radničke partije Kurdistana (PKK).

- U budućnosti našeg regiona nema mjesta za terorističke organizacije - kazao je Erdogan, dodajući da aktivnosti YPG-a i njene političke podružnice u toj regiji, PYD, "nikada neće biti prihvaćene".

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.