17.5.2017. 22:32
0
SAD produžile trajanje ublaženih sankcija Iranu
Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je produžio odluku o ublažavanju sankcija Iranu, dogovorenim u okviru međunarodnog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, saopćeno je iz State Departmenta, javlja Reuters.

Iako je Trump ranije kritizirao taj sporazum, u jednom trenutku čak rekavši da će "raskinuti katastrofalni sporazum sa Iranom", njegovi postupci u srijedu su pokazali da ga je on, barem zasad, odlučio zadržati.

Istovremeno, američko ministarstvo financija u srijedu je uvelo nove sankcije zbog iranskog raketnog programa, čime Trumpova administracija pokušava pokazati da ima čvrst stav prema Iranu, iako se za sada drži nuklearnog sporazuma.

Kako je State Department saopćio ranije tokom dana, ove sankcije odnose se na dvojicu visokih iranskih zvaničnika, iransku kompaniju, jednog kineskog državljana i tri kineske kompanije, osumnjičene da podržavaju Iran u proizvodnji balističkih raketa.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.