18.5.2017. 12:30
0
U Grčkoj nastavljeni protesti protiv mjera štednje
Uprkos obilnoj kiši, protesti su nastavljeni u četvrtak u Atini drugi uzastopni dan, nekoliko sati prije parlamentarnog glasanja o mjerama štednje koje bi uvele nova ograničenja na dohodak za brojne Grke još tri naredne godine.

Stotine penzionera marširalo je pred zgradom parlamenta u Atini uzvikujući "Stop poreskoj pljački". 

Njihovi protesti uslijedili su dan nakon što je generalni štrajk prekinuo rad javnih službi širom zemlje. Aktuelni prekidi rada izazvali su haos u javnom saobraćaju i prinudili su trajekte da ostanu usidreni u lukama.

Ljevičarski premijer Alexis Tsipras traži parlamentarno odobrenje smanjenja penzija i povećanja poreza do 2020. u okviru sporazuma o paketu pomoći međunarodnih kreditora kako bi se nastavile isplate kredita od vitalnog značaja za zemlju.

Dok se sve opozicione stranke protive mjerama, Tsipras se oslanja na tijesnu većinu od tri mjesta u parlamentu koji broji 380 mjesta. Do sada nije bilo otvorenih izliva nezadovoljstva u parlamentu, prenosi Associated Press.

(Fena/Alen Avdić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.