18.5.2017. 20:45
2
Pucale im jakne: Američki marinci se smrzli na ruskoj granici
Tokom nedavnih vojnih vježbi “Džoint Viking 2017” u Norveškoj američke marince je prevarila njihova arktička oprema.

Manevri su održani pored norveško-ruske granice početkom marta. U njima je učestvovalo oko 200 američkih marinaca, prenosi “Kurir“.

Otkriveno je da oprema Amerikanaca ne može da izdrži temperaturu od minus 45 stepeni Celzijusa, piše “Defence news”. Predstavnik švedskog proizvođača zimske vojne opreme “Toraka” Jonas Rajdem kritikovao je vojnu odjeću marinaca i sa ironijom je primijetio da u svojim jaknama oni izgledaju kao maskota kompanije za proizvodnju guma “Mišelin”.

Navedeno je i da se gornja odjeća Amerikanaca cijepa na hladnoći, rajsferšlus se ne otvara, a čizme ispadaju sa skija. Komentarišući tu informaciju, general-major Nil Nelson je saopštio da će svi nedostaci biti uzeti u obzir.

(Merima Druškić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.