19.5.2017. 22:15
0
Reuters/Ipsos: Trumpov rejting najniži od inauguracije
Javna podrška predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu opala je na najniži nivo od njegove inauguracije, sa 38 posto Amerikanaca koji odobravaju njegovo vođenje Bijele kuće i 56 posto državljana SAD koji ga ne odobravaju, podaci su danas objavljene zajedničke ankete Reuters i Ipsos.

Preostalih šest posto anketiranih izjavilo je da su im "osjećanja pomiješna", prenosi Reuters.

Istraživanje je obavljeno od 14. do 18. maja, nakon što je Trump optužen da se nije na odgovarajući način odnosio prema povjerljivoj dokumentaciji i da se miješao u istragu FBI, prenosi Tanjug.

Reuters ocjenjuje da su Amerikanci postali oštriji prema Trumpu nakon burne sedmice u Bijeloj kući, tokom koje se predsjednik SAD borio protiv konstantne navale kritičkih navoda u medijima koji su pojačavali zabrinutost vezanu za veze njegove administracije s Rusijom.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.