20.5.2017. 10:29
0
Reis Kavazović u pojesti Bošnjacima u Njemačkoj
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Husein ef. Kavazović u petak je u okviru posjete Bošnjacima u Njemačkoj boravio u džematu Mainz gdje je održao hutbu i predvodio džumu-namaz.

Reisu-l-ulema je u hutbi između ostalog naglasio da Bošnjaci kao autohtoni evropski muslimani moraju pomoći svojim sugrađanima da pronađu Evropu u sebi, te da je bošnjačko jedinstvo gradilište koje svi zajedno moramo graditi, javlja MINA.

- SR Njemačka je naš prijatelj. Otvorila nam je svoja vrata onda kada nam je bilo najteže i to im mi ne smijemo zaboraviti. Čuvajte ovu zemlju i njegujte prijateljstvo sa vašim sugrađanima - naglasio je reisu-l-ulema Kavazović.

Nakon džume-namaza reisu-l-ulema se obratio omladini ovoga džemata, te govorio o važnosti poznavanja bosanskog jezika.

U okviru ove posjete reisu-l-ulema održao i svečani sastanak sa građevinskim i proširenim odborom ovoga džemata.

U nastavku ove višednevne posjete reisu-l-ulema Kavazović će danas prisustvovati svečanoj sjednici Mešihata IZBNj te otvorenju džamije u Müllheimu.

(Fena/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.