20.5.2017. 12:37
0
Vozač koji je pogazio pješake na Times Squareu htio je 'sve ih pobiti'
Muškarac koji je bio za volanom automobila koji je pogazio pješake na Times Squareu, policiji je nakon hapšenja rekao da je bio pod utjecajem marihuane natopljene halucinogenom drogom PCP, navodi se u kaznenoj prijavi.
Dvadesetšestogodišnji Richard Rojas u petak se prvi put pojavio pred sudom, dan nakon što je uhapšen u, kako policija navodi, namjernom napadu u kojem je poginula 18-godišnja djevojka, a 22 osobe su povrijeđene, izvještava AP.

Rojas se nije izjasnio o krivici i pritvoren je bez prava na kauciju.

Rojas je u četvrtak vozio od svog doma u Bronxu, kroz Times Square, nakon čega je napravio potpuni zaokret i autom skrenuo na trotoar, gazeći pješake kroz tri kvarta, prije nego što će udariti automobilom u zaštitne stubove.

Nakon što je uhapšen, Rojas je kazao da je htio "sve ih pobiti" i da je policija trebala pucati u njega kako bi ga zaustavila, kazao je tužilac u petak.

(Fena/Alen Avdić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.