21.5.2017. 12:09
0
Mogherini: Kulturna raznolikost je u srcu Evrope
Kulturna raznolikost je u srcu Evrope, izjavila je Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednica Evropske komisije povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti, saopćeno je iz Brisela.

- Jedinstvo u raznolikosti je naš moto, jer Evropa nikada nije bilo samo jedno, nego mnogo više – rekla je Mogherini.

Ona je poručila da je kultura raznolikost i predanost dijalogu ono što je pomagalo Evropi da se 60 godina suočava sa izazovima, promjenama i ostvaruje napredak.

- Danas EU želi zaštititi i pomoći kulturnu raznovrsnost kod kuće i širom svijeta. Integracija kontinenta kojeg su nekad harali ratovi ne može značiti unifikaciju kulture. Naprotiv. Čuvanje kulturne raznolikosti je naš način da pravimo globalni poredak zasnovan na miru, vladavini prava, slobodi izražavanja, međusobnom razumjevanju i ljudskim pravima – navela je Mogherini povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.