21.5.2017. 21:05
3
Britanski pisac razljutio BiH i Hrvatsku: To su male zemlje koje nikoga ne zanimaju
Britanski pisac Philip Kerr, koji je u Španiji predstavio svoj roman “Dama iz Zagreba”, rekao je u razgovoru za španske novine El País kako je “Hrvatska mala zemlja koja nikoga ne zanima” i da će to postati Škotska odvoji li se od Ujedinjenog Kraljevstva.


"Hrvatska je jedan dobar primjer što ti se može dogoditi kada si mala zemlja koja nikome nije bitna. Svi koji u Škotskoj traže nezavisnost morali bi posjetiti Hrvatsku ili Bosnu. Možda će im se svidjeti biti ondje, no u tamošnjim trgovinama nema ničega", izjavio je Kerr rođen u glavnom škotskom gradu Edinburghu.

U Zagrebu, gdje je skupljao podatke za svoj posljednji roman, proveo je “užasne dane”, citira ga El País, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.