22.5.2017. 14:21
0
U Turskoj počelo masovno suđenje za organiziranje vojnog puča
U ponedjeljak je blizini Ankare počelo suđenje za 221 osumnjičenog za neuspjeli pokušaj vojnog puča prošlog jula.

Većina osumnjičenih za pokušaj svrgavanja predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana su visoki vojni zvaničnici, izvještava BBC.

Bivši komandant zračnih snaga, Akin Ozturk, prvi je u dugom nizu optuženih. Neki su za njih tražili i smrtne kazne, iako turski zakon to ne dozvoljava.

U obračunu sa organizatorima, policija je uhapsila i dvoje nastavnika, koji su u štrajku glađu već 75 dana.

Nuriye Gulmen i Semih Ozakca na Twitteru su objavili da su uhapšeni tokom noći. Oni su među više od 100.000 državnih službenika otpuštenih nakon neuspjelog pokušaja vojnog puča u julu 2016. godine.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.