24.5.2017. 9:36
0
Britanski vojnici raspoređeni na ulicama, "kritičan" nivo opasnosti od napada
Britanski vojnici raspoređeni su na ključne lokacije u državi, kako bi spriječili terorističke napade, a nakon što je nivo uzbune podignut na najviši, javlja Reuters.

Medicinski izvori su potvrdili, da je osim 22 poginula još 59 ljudi teže i lakše ranjeno u  terorističkom napadu u Manchesteru. Neki od povrijeđenih su životno ugroženi.

Britanija je podigla nivo sigurnosne prijetnje na najviši, nakon što su u Manchesteru ubijene 22 osobe, saopćila je britanska premijerka Theresa May navodeći da još uvijek postoji opasnost od novog napada.

Ona je poručila da će i vojska biti angažirana da pojača sigurnost na ključnim mjestima, te na javnim okupljanjima kao što su koncerti i sportski događaji. Ona je navela da je neovisno tijelo koje procjenjuje prijetnju preporučilo da se nivo podigne na „kritično“, a nakon što je u samoubilačkom napadu Salman Abedi ubio 22 osobe, među kojima i djecu, a ranio nekoliko desetina.

- Istraga ide veoma brzo i koristimo sve naše resurse – rekao je zamjenik šefa policije Ian Pilling. Napad u Manchesteru je najgori teroristički udar od 2005. godine na britanskom tlu.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.