25.5.2017. 22:50
0
Libijska vlada obećala pomoć u istrazi "terorističkih mreža" zbog napada u Manchesteru
Libijska vlada koja uživa podršku UN-a navodi da sarađuje s britanskim vlastima na identifikovanju "terorističlih mreža" koje stoje iza bombaškog napada na koncertu u Manchesteru.

Podsekretar u ministarstvu unutrašnjih poslova, pukovnik Abdulsalam Ashour, u četvrtak je osudio napad i izjavio je da antiterorističke snage vlade sa sjedištem u Tripoliju istražuju napad.

Brirtanski zvaničnici saopćili su da je napad izveo 22-godišnji Salman Abedi rođen u Britaniji, čija je porodica iz Libije. Abedijev otac i mlađi brat uhapšeni su u Tripoliju u srijedu.

Prije hapšenja, njegov otac je izjavio za Associated Press da mu je sin nevin.

U saopćenju libijskih Specijalnih snaga za odvraćanje navodi se da je mlađi brat kazao istražiteljima da su i on i Salman pripadnici grupe Islamska država.

U bombaškom napadu u ponedjeljak navečer ubijene su 22 osobe. Abadi je poginuo u napadu, prenosi AP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.