26.5.2017. 9:20
0
FBI istražuje ulogu Trumpovog zeta u vezi s ruskim uticajem na izbore
Istraga koju vodi FBI o ruskom miješanju u predsjedničke izbore 2016. godine sve se više dotiče višestruke uloge Trumpovog zeta i visokog savjetnika u Bijeloj kući Jareda Kushnera u.

Istraga Kushnerove uloge je usmjerena na pitanja poput operacije analize podataka Trumpove kampanje, njegov odnos s bivšim savjetnikom za državnu sigurnost Michaelom Flynnom, te Kushnerove kontakte s Rusima, kazali su američki zvaničnici koji su upućeni u istragu, izvještava CNN.

Nema pokazatelja da je Kushner trenutno pod istragom i ne postoje navodi da je on učinio bila šta ilegalno.

Nije jasno da li FBI planira razgovarati s Kushnerom, ali istražitelji smatraju da bi on mogao pružiti informacije koje bi pomogle istrazi.

Izvor blizak Kushneru je rekao da Kushner ne zna za interes FBI-a za njega, te da ga nisu kontaktirali. Njegova advokatica kazala je da je njen klijent voljan razgovarati s FBI-em ukoliko se to od njega bude tražilo.

 (FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.