26.5.2017. 22:50
0
Kineski lovci presreli američki izviđački avion
Dva kineska borbena aviona našla su se u blizini američkog aviona za izviđanje iznad Južnog kineskog mora, javljaju agencije.

Avioni su se američkom avionu približili na 180 metara, rekli su vojni zvaničnici za Reuters.

Oni su naveli da je američki izviđački avion tipa P-3 Orion letio na udaljenosti od 240 kilometara jugoistočno od Hong Konga, kada su mu prišli kineski avioni, a da je jedan od njih proletio ispred američkog smanjujući mu mogućnost manevriranja.

Pentagon je potvrdio da je došlo do presretanja aviona navodeći da je to bilo "nesigurno i neprofesionalno" i da će svoju zabrinutost prenijeti Pekingu, prenosi Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.