27.5.2017. 15:05
0
ISIL preuzeo odgovornost za napad na kršćane u Egiptu
Takozvana Islamska država saopćila je danas da su njeni pripadnici odgovorni za pucnjavu u kojoj je ubijeno više desetina egipatskih hrišćana, prenosi agencija Reuters.

U jučerašnjem napadu naoružanih osoba na vozila s hrišćanskim Koptima, koji su krenuli ka manastiru na jugu Egipta, poginulo je 29 osoba, javili su danas egipatski zvaničnici.

Egipatska državna televizija je javila da egipatska vojska nastavlja danas da vrši vazdušne napade na kampove za obuku ekstremista izvan te zemlje.
        
Avioni egipatskog Ratnog vazduhoplovstva izveli su jučer vazdušne napade na kampove u Libiji, gdje se vejruje da su ekstremisti odgovorni za napad na hrišćane u Egiptu bili obučeni.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.