27.5.2017. 17:34
0
Macron se nada da će Trump podržati sporazum o klimatskim promjenama
Francuski predsjednik Emmanuel Macron nada se da će američki predsjednik Donald Trump konačno podržati Pariški aporazum iz 2015. godine o borbi protiv klimatskih promjena uprkos odbijanju da to učini na samitu Grupe sedam (G7), koji se održava na Siciliji.
- Rekao sam predsjedniku Donaldu Trumpu kako je od ključnog značaja da Sjedinjene Države ostanu potpuno obavezane na klimatski sporazum iz Pariza - izjavio je Macron danas novinarima, dodajući da je sporazum od vitalnog značaj za ugled i interese Sjedinjenih Država. 

Govoreći po okončanju samita G7, Macron je također izjavio da će raspravljati o sirijskoj krizi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na njihovom planiranom susretu u Versaillesu u blizini Pariza u ponedjeljak. Dodao je da će biti veoma "zahtijevan" tokom razmjene mišljenja s  Putinom.

Macron je također saopćio kako uskoro želi da održi samit s čelnicma, Rusije, Njemačke i Ukrajine o ukrajinskoj krizi, prenosi agencija Reuters.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.