28.5.2017. 12:25
0
ISIL preuzeo odgovornost za napad na egipatske Kopte
Islamska država preuzela je odgovornost za napad na egipatske kršćane u kojem je u petak stradalo najmanje 29 ljudi, piše Teleram


Poluslužbena agencija Islamske države Amak prenijela je saopštenje terorističke grupe povezane s Islamskom državom kojom se preuzima odgovoronst za napad u kojem su, prema tom saopštenju, život izgubile 32 osobe.

- Jedinica za sigurnost vojnika kalifata uspostavila je kontrolnu tačku i izvršila prepad na desetke kršćana koji su išli u samostan svetog Samuela u gradu Minji - navodi se u saopštenju.

U napadu na autobus koji je prevozio koptske kršćane na jugu Egipta ubijeno je 29 osoba, prema egipatskim vlastima.  

Svjedoci su kazali kako su maskirani muškarci u nekoliko vozila otvorili paljbu usmrtivši najmanje 29 osoba i ranivši 24.  

Napad je zadnji u nizu napada u Egiptu na kršćansku manjinu.

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.