31.5.2017. 9:15
0
Sjeverna Koreja spremna za lansiranje novih raketa
Sjeverna Koreja upozorila je da je spremna da bilo kada testira interkontinentalne balističke rakete /ICBM/, nakon što su SAD uspješno izvršile test sistema presretanja takvih raketa, prenijeli su mediji u Seulu.

Najnovije "zveckanje oružjem" iz Pjongjanga očigledno podiže ulog u trci u naoružanju, nakon što je iz Pentagona juče saopšteno da je izvršeno presretanje "makete" ICBM projektila prilikom prvog testa. 

"Pjongjang je spreman da na komandu vrhovnog komandanta Kim DŽong Una bilo kada i bilo gdje testira ICBM", objavio je sjevernokorejski časopis "Rodong sinmun". 

U tekstu pod naslovom "Niko ne može zaustaviti nuklearno moćnu zemlju, balističkog gospodara Istoka" navodi se da u SAD moraju biti svjesni da nisu prazne priče izjave da "Pjongjang svojim nuklearnim naoružanjem može i đavolju jazbinu da pretvori u pepeo", prenosi AFP. 

Pjongjang je tokom maja testirao raketu sa najvećim dometom do sada, a cilj je, kako kažu u Sjevernoj Koreji, da se razvije raketa koja bi mogla stići do teritorija SAD. 


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.