2.6.2017. 13:55
1
Merkel: Trumpova odluka je "izuzetno razočavarajuća"
Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u petak da odluka predsjednika Donalda Trumpa da povuče SAD iz pariškog klimatskog sporazuma "ne može zaustaviti sviju nas koji se smatramo obavezanim da zaštitimo planetu."


Merkel navodi da je Trumpova objava "veoma razočaravajuća, blago rečeno".

Ona je, međutim, izjavila novinarima da je "sada neophodno posmatrati šta će se iduće desiti nakon sinoćnje objave američke administracije".

Merkel navodi da će Njemačka i druge zemlje "udružiti snage odlučnije nego ikada kako bi se suočili s velikim izazovima za čovječnstvo kao što su klimatske promjene". 

- Pariški sporazum potreban nam je kako bismo očuvali kreaciju. Ništa nas ne može i ništa nas neće zaustaviti da to učinimo - izjavila je njemačka čelnica, prenosi AP.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.