6.6.2017. 19:08
0
Napadač u Parizu uzvikivao: Ovo je za Siriju!
Policajac je ranio iz vatrenog oružja čovjeka koji je napao trojicu ostalih policajaca maljem u blizini katedrale Notre Dame u Parizu uzvikujući "Ovo je za Siriju!" Napadač, koji je ozlijedio jednog policajca, također je bio naoružan s dva noža, javili su francuski mediji.

Jedan policajac zadobio je povrede po glavi od udarca maljem, što je nagnalo drugog policajc da otvori vatru na napadača.

- Čovjek se prikrao iza trojice policajaca i naoružan maljem počeo je udarati jednog od njih. Njegove kolege reagovale su staloženo i otvorile su vatru - izjavio je novinarima francuski ministar unutrašnjih poslova Gerard Collomb, prenosi Reuters.

Čovjek je uzvikivao "Ovo je za Siriju!", kazao je Collomb.

Napadač je također zaprijetio prolaznicima prije nego što je napao trojicu policajaca, javila je  BFM TV.

Collob je kazao da je čovjek sa sobom imao identifikacione dokumente alžirskog studenta i kako izgleda da je djelovao sam.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.