7.6.2017. 10:42
1
Višestruki napadi u Teheranu, mete zgrada parlamenta i Homeinijev hram
Višestruki napadi pogodili su u srijedu glavni grad Irana, Teheran, navode državni mediji.


Dvije osobe su ranjene u bombaškom napadu i pucnjavi u hramu Ajatolaha Homeinija na jugu grada, izvještava novinska agencija Fars, prenosi CNN.

Jedna žena je uhapšena. Ova novinska agencija navodi da je u trenutku javljanja drugi napadač bio okružen pripadnicima policije.

Ovaj napad se dogodio u isto vrijeme kada i pucnjava u zgradi iranskog parlamenta, u kojoj su najmanje tri osobe povrijeđene kad je napadač ušao u zgradu u središtu Teherana i počeo pucati, javlja državna televizija Press TV.

Ova televizija je prethodno objavila da je jedan od ranjenih radnik obezbjeđenja.

Posjedovanje oružja je u Iranu pod strogom kontrolom, što znači da su napadači na parlament i hram vjerovatno morali prokrijumčariti oružje u  zemlju.

Kako piše CNN, odabir lokacije napada ima veoma simboličko značenje, s obzirom da se radi o hramu osnivača i prvog vrhovnog čelnika Islamske Republike Iran Ajatolaha Ruholaha Homeinija, gdje je on i pokopan, a ljudi masovno dolaze da bi odali počast  preminulom čelniku.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.