8.6.2017. 13:00
0
Uhapšene još tri osobe osumnjičene za teroristički napad u Londonu
Pripadnici policije koji istražuju smrtonosne napade koji su se dogodili u subotu u Londonu uhapsili su još tri osumnjičena, dok se na internetu pojavio snimak kako policajci ubijaju napadače.

Pripadnici protuterorističke jedinice uhapsili su u srijedu navečer dva muškarca na ulici u Ilfordu u istočnom Londonu, dok je treći uhapšen u obližnjoj kući, saopćeno je iz policije, prenosi Reuters.

Dva muškarca, starosti 27 i 29 godina, privedeni su zbog sumnje da su pripremali teroristička djela, dok je treći priveden zbog prekršaja povezanih s narkoticima.

Snimak s nadzorne kamere koji se pojavio na internetu i u britanskim medijima prikazuje napadače, Khurama Butta, Rachida Redouanea i Youssefa Zaghbu kako okružuju muškarca i ubadaju ga nožem, nakon čega su došli policajci i otvorili vatru na njih.

Iz policije su ranije kazali da je osam policajaca koji su stigli na lice mjesta ispalilo oko 50 hitaca, ubivši trojicu napadača.

Butt se ranije pojavio u televizijskom dokumentarcu pod nazivom "Džihadisti iz komšiluka" kao član grupe muškaraca koji su razvili zastavu tzv. Islamske države u jednom parku i koji se povezuju s radikalnim imamima.

Zaghba je identificiran kao moguća prijetnja kada je zaustavljen na aerodromu u Bolonji 2016. godine dok je pokušavao doći do Sirije. Protiv njega tada nije podignuta optužnica, ali lokalna policija ga je pažljivo pratila i navodno obavijestila Veliku Britaniju nakon što se on preselio u London.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.