9.6.2017. 19:10
0
Životi 40.000 djece u Rakki su ugroženi
UN-ova agencija za djecu upozorila je da borbe za kontrolu nad uporištem Islamske države u sjevernoj Siriji, gradu Raqqa, prijete životima više od 40.000 djece.

Unicef navodi u saopćenju objavljenom u petak da je nasilje rezultiralo masovnim raseljavanjem u i oko grada, uz oko 80.000 interno raseljene djece koja žive u improviziranim skloništima i logorima. Sirijske snage uz američku podršku pokrenule su napad na Raqqu u ovoj sedmici a koalicija pod američkim vodstvom intenzivirala je zračne udare.

- Procjenjuje se da je 40.000 djece ostalo blokirano u ekstremno opasnim uslovima u Raqqi. Mnoga od njih uhvaćena su u unakrsnoj vatri - izjavio je regionalni direktor Unicefa Geert Cappelaere.

On je pozvao sve strane da omoguće siguran prolaz onima koji žele napustiti grad, prenosi AP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.