11.6.2017. 11:58
1
Građanima Katara zabranjen ulazak u Veliku džamiju u Meki
Vlasti Saudijske Arabije donijele su odluku da se državljanima Katara zabrani ulazak u Veliku džamiju u Meki, piše agencija Patria.
Odluka saudijskih vlasti naišla je na žestoke reakcije iz cijelog svijeta. Iz Katara su uputili žalbu Nacionalnoj komisiji za ljudska prava. 

Dosadašnja praksa saudijskih vlasti bila je da se na ulazu u Veliku džamiju u Meki ljude ne ispituje o o njihovoj nacionalnoj i sektaškoj pripadnosti. 

Saudijska Arabija i još neke arapske države poput Bahreina, Egipta, UAE, Jemena, Libije uvele su sankcije Kataru prije sedam dana zbog navodnog finansiranja terorističkih organizacija. 

U ovim zemljama su uvedene i kazne za one koji javno iskažu solidarnost s Katarom. 

U Bahreinu kazna za solidarnost s Katarom iznosi pet godina, dok se građani Emirata suočavaju i s mogućnošću da završe u zatvoru i do 15 godina.

(Fena/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.