16.6.2017. 22:40
0
London: May "pobjegla" od ljutih demonstranata
Nakon sastanka sa ljudima koji žive u blizini nebodera u Londonu, u kojem je najmanje 30 osoba poginulo u požaru ove nedelje, britanska premijerka Theresa May u žurbi je otišla pod jakom policijskom pratnjom, javio je Reutersov fotograf s lica mjesta.
Naime, kako je naveo, dok je odlazila, demonstranti nezadovoljni odgovorom vlade na tragediju, vikali su na nju i jurili za njenim automobilom.

Kako se navodi, May se sastala sa stanovnicima, žrtvama i opštinskim zvaničnicima koji su pretrpjeli požar kako bi obećala pet miliona funti (5,709,222 eura) pomoći u cilju stambenog zbrinjavanja i pomoći za pristupanje računima u banci.

- Mjere podrške koje sam danas najavila služe kao neposredna pomoć ugroženima, neophodna kako bi se pobrinuli za sebe i svoje bližnje. Nastavićemo da razmatramo šta još može da se uradi - saopšteno je iz kancelarije britanske premijerke.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.