18.6.2017. 9:02
0
Dosadašnje brojke nakon požara u Londonu: Poginulo 58 osoba, broj stradalih bi se mogao povećavati
Londonska policija u svom zvaničnom izvještaju istrage požara koji se desio u zgradi u zapadnom Londonu navodi da je ukupno 58 osoba izgubilo život ili je nestalo, a da broj može i porasti i do 70, prenosi Patria.

Operacija spašavanja je nastavljena i mogla bi potrajati nekoliko sedmica.

Britanska premijerka Theresa May je priznala da prvobitna podrška porodicama „nije bila dovoljna“. Njena izjava je došla nakon što se premijerka susrela sa nekoliko osoba koje su ostale bez krova nad glavom usljed požara, kao i sa volonterima u sjedištu premijera u Downing Street.

Preživjeli stanovnici izgorjele zgrade osudili su akciju pomoći žrtvama i nazvali je „absolutnim haosom“.

Premijerka je obećala bolje organiziranu pomoć, uključujući aktivne telefonske linije i više volontera i stručnog osoblja u području zgrade.

Također je najavila da će se uskoro znati ime sudije koji će voditi javni postupak i o tome izvještavati premijerku.

May je naložila relevantnim službama da izvrše sigurnosne provjere na sličnim zgradama, piše Guardian.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.