19.6.2017. 9:12
0
Trumpov advokat negira da je predsjednik pod istragom
Član Trumpovog vanjskog pravnog tima u nedjelju je kazao da Donald Trump nije pod federalnom istragom, nekoliko dana nakon što se činilo da je Trump potvrdio da jeste pod istragom u objavi na Twitteru u kojoj je napisao da je on žrtva "lova na vještice",

Advokat Jay Sekulow je u nizu jutarnjih emisija više puta istakao da "predsjednik nije bio niti jeste pod istragom", prenosi AP.

Sekulow je kazao da se sporna Trumpova objava na društvenom mediju odnosila na priču iz The Washington Posta o širenju istrage o miješanju Rusije u američke izbore.

On je također izjavio da Trump nije obaviješten ni o kakvoj istrazi, te da je i bivši direktor FBI-a James Comey pred obavještajnim odborom Senata također rekao da Trump nije bio pod istragom u mjesecima prije Comeyove smjene.

The Washington Post je prošle sedmice objavio da specijalni savjetnik imenovan za istragu ruskog miješanja, Robert Mueller, istražuje da li je Trump ometao pravdu.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.