21.6.2017. 18:54
0
Trump poslao zeta Jareda da posreduje između Izraelaca i Palestinaca
Zet američkog predsjednika Donalda Trumpa i glavni savjetnik za Bliski istok Jared Kushner stigao je u Izrael i okupirane palestinske teritorije u pokušaju da obnovi mirovne razgovore između Palestinaca i Izraelaca.


Kushnerova posjeta je pažljivo planirana i dugo držana u tajnosti, a Trump mu je povjerio ambiciozan cilj, da postavi osnove za konačni dogovor, koji većina smatra teško izglednim, navode britanski mediji.

Kushner (36) je došao u Izrael samo dan nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio nastavak izgradnje izraelskih naselja na okupiranim teritorijama. Kada je došao, prvo je odao počast izraelskoj policajki koja je ubijena u petak u Jerusalemu.

Zvanični američki i izraelski izvori nisu dali nikakve informacije o temama razgovora. Na snimcima susreta Kushera i Netanyahua se vidi srdačnost u odnosu, piše Guardian, s obzirom na to da je Kushnerov otac dobar prijatelj sa izraelskim premijerom.

-   Ovo je prilika da nastavimo raditi na zajedničkom cilju, a to su sigurnost, prosperitet i mir – rekao je Netanyahu.

Kushner je kratko dodao: „predsjednik Trump vam šalje pozdrave i čast je biti ovdje s vama.“

Očekuje se  Kushnerov susret i sa palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.