22.6.2017. 14:12
0
Mattis: SAD će oduzeti oružje Kurdima nakon pobjede nad ISIL-om
Američki sekretar odbrane Jim Mattis, u pismu turskom ministru odbrane, kazao je da će nakon pobjede nad tzv. Islamskom državom, SAD uzeti nazad oružje koje su dali kurdskim jedinicama YPG na sjeveru Sirije, saopćeno je u četvrtak iz Ankare povodom zabrinutosti u Turskoj zbog naoružavanja Kurda na granici.


Izvori iz turskog ministarstva odbrane su kazali da je Mattis također obećao svom turskom kolegi Fikriju Isiku da će svakog mjeseca slati detaljan spisak oružja koje su SAD dale YPG-u, dodavši da je prvi spisak već poslat Ankari, javlja agencija Reuters.

U pismu ministru Isiku, Mattis je naveo i da će 80 posto snaga koje će učestovati u oslobađanju Raqqe činiti arapski borci.

(FENA/Amila Alijagić)

Jim Mattis
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.