22.6.2017. 15:51
0
Otac šestero djece žrtva terorističkog napada u Finsbury Parku
Britanska policija potvrdila je da muškarac teško povrijeđen u terorističkom napadu na muslimane u Finsbury Parku preminuo od povreda zadobijenih kada se vozač kombija zabio u grupu muslimana ispred džamije, javlja Reuters.


Makram Ali (51) je žrtva terorističkog napada, potvrdila je istraga, iako u pri mah policija nije mogla potvrditi da je smrt nastupila zbog udara. Istraga je, međutim, pokazala da je imao višestruke povrede.

Ali je bio otac šestero djece, porijeklom iz Bangladeša, odakle je došao još kao dijete. Živio je mirnim životom i bio redovan u džamiji, navela je porodica.

Još četiri osobe su hospitalizirane nakon napada, a dvije od njih su pod intenzivnom njegom, saopćila je policija. Napadač Darren Osborne je još uvijek u pritvoru i bit će optužen za terorizam.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.