23.6.2017. 9:30
0
Prijateljica smijenjene južnokorejske predsjednice osuđena na tri godine zatvora zbog korištenja predsjedničkih veza
Južnokorejski sud u petak je osudio dugogodišnju prijateljicu smijenjene predsjednice Park Geun-hye na tri godine zatvora zbog korištenja predsjedničkih veza kako bi nezakonito upisala svoju kćerku na prestižni univerzitet u Seulu.


Centralni okružni sud u Seulu je saopćio da je Choi Soon-sil "počinila mnogo ilegalnih aktivnosti" kada je izvršila pritisak na Ženski univerzitet Ewha da odobri upis, a zatim da akademski favorizira njenu kćerku tokom studija, unatoč upitnim kvalifikacijama Chung Yoo-ra, izvještava AP.

Choi, čije prijateljstvo s Park traje već 40 godina, se odvojeno sudi za još ozbiljnije optužbe, uključujući navode da se urotila s Park kako bi kroz mita i iznudu uzele desetke miliona dolara od najvećih kompanija u zemlji.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.