23.6.2017. 9:43
0
Eksplozija automobil bombe u Pakistanu, 11 osoba poginulo, 20 ranjeno
Jedanaest osoba je poginulo, a 20 je ranjeno u snažnoj eksploziji automobil bombe u blizini ureda načelnika pokrajinske policije na jugozapadu Pakistana, kazali su zvaničnici.


Detonacija u Quetti, glavnom gradu pokrajine Baluchistan, se čula u cijelom gradu, a prozori na obližnjim zgradama su se sasuli, kazao je glasnogovornik policije Shahzada Farhat, prenosi AP.

Wasim Beg, glasnogovornik državne bolnice, je rekao da je broj poginulih porastao na 11 tokom jutra, te da su neki od ranjenih još uvijek u teškom stanju.

Glasnogovornik pokrajinske vlade Anwarul Haw Kakar naveo da je bomba bila postavljena u automobil u pokretu, ali da policijski službenici pokušavaju otkriti da li se radi o samoubilačkom napadu.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, ali je Kakar za napad optužio pakistanskog susjeda, Indiju, ne navodeći dokaze.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.