26.6.2017. 12:20
0
Pakistan: Broj mrtvih u eksploziji cisterne porastao na 153
Najmanje 153 osobe su poginule u nedjelju u eksploziji cisterne koja je prevozila naftu na istoku Pakistana.

Eksplozija se dogodila u gradu Bahawalpur kada su ljudi krenuli kupiti naftu koja je curila iz cisterne koja se prevrnula, jer je vozač izgubio kontrolu, kazao je za CNN policijski zvaničnik Mohammad Akhtar.

Mnoge od žrtava, uključujući žene i djecu, su poginule na mjestu, dok su druge od zadobijenih povreda preminule u bolnicama.

Iz bolnice Nishtar su saopćili da je najmanje 100 osoba povrijeđeno u ovoj eksploziji, dok su iz bolnice Bahawal Victoria kazali da su primili 40 osoba, od kojih su sve zadobile opekotine na najmanje 70 posto tijela.

Doktor Javed Iqbal iz bolnice Bahawal Victoria potvrdio je u ponedjeljak za CNN da je broj žrtava porastao na 153.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.