26.6.2017. 17:55
0
Al-Kaida pustila na slobodu taoca nakon šest godina zatočeništva
Johan Gustafsson, koji je bio talac Al-Kaide u Maliju još od 2011. godine, pušten je na slobodu, saopćeno je iz švedskog ministarstva vanjskih poslova.

Četrdesetdvogodišnji Gustafsson se trenutno nalazi na letu za Švedsku, kazala je u saopćenju švedska ministrica vanjskih poslova Margot Wallström, prenosi BBC.

- S velikim zadovoljstvom mogu objaviti da je Johan Gustafsson pušten na slobodu - rekla je Wallström, dodavši da je Gustafsson "u dobrom raspoloženju", javljaju lokalni mediji.

Gustaffson je otet zajedno sa holanđaninom Sjaakom Rijkeom i južnoafrikancem Stephenom Malcolmom.

Rijke je slučajno pronađen tokom akcije francuskih specijalnih postrojbi na sjeveru Malija u aprilu prošle godine.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.