26.6.2017. 20:06
0
Trump: Zabrana ulaska u SAD 'pobjeda za nacionalnu sigurnost'
Predsjednik SAD-a Donald Trump danas je pozdravio odluku Vrhovnog suda SAD kojom se na snagu većinski vraća njegova zabrana ulaska u SAD građanima šest zemalja sa muslimanskom većinom.

Današnja jednoglasna odluka Vrhovnog suda je jasna pobjeda za nacionalnu sigurnost. Dozvoljava zabranu ulaska za građane šest zemalja koje su sklone terorizmu - rekao je Trump u saopćenju Bijele kuće, prenosi AFP.

Vrhovni sud SAD dozvolit će administraciji predsjednika Trumpa da primjenjuje zabranu putovanja u SAD putnicima iz šest većinski muslimanskih zemalja, čime su poništene odluke nižih sudova.

Današnja odluka je pobjeda za Trumpa, javio je AP.

Sud je zaštitio od zabrane jednu kategoriju - one koji iznesu kredibilne tvrdnje o vezi sa osobom ili entitetom unutar SAD.

Trump je prošle nedjelje rekao da će zabrana stupiti na snagu 72 sata nakon što prođe kroz sud.

Zabrana se odnosi na građane Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.


(Fena/Admir Oručević)

TrumpSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.