9.7.2017. 11:58
0
I sinoć ponovo haos na ulicama Hamburga
Treći noć zaredom, u nedjelju rano ujutro na ulicama Hamburga nastavili su se neredi i protesti i nakon završetka samita G20, a policija i dalje privodi izgrednike.

Po završetku samita G20 dmonstranti su se okupili u četvrti Schanzenviertel, lokalnom uporištu radikalne ljevice gdje su se od četvrtka u više navrata sukobili s policijom.  Postavili su prepreke te podmetali vatru u automobile dok ih policija nije rastjerala suzavcem i vodenim topovima. Među demonstrantima, ali i među policajcima ima ozlijeđenih, prenose agencije.

Po posljednjim podacima policije, objavljenim u subotu, u protestima je od četvrtka ozlijeđeno 213 policajaca, a privedena su 143 izgrednika. Broj ozlijeđenih demonstranat još nije poznat. 

Na završnoj konferenciji za novinare njemačka kancelarka Angela Merkel oštro je osudila proteste. Organizatori tvrde da se u subotu u središtu Hamburga okupilo čak 76.000 demonstranata pod sloganom "Solidarnost bez granica umjesto G20!", a policija je procijenila da ih je bilo oko 50.000. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.