20.7.2017. 13:51
0
Kremlj: Trump i Putin nisu održali tajni sastanak tokom samita G20
Kremlj je saopćio u četvrtak saopćili da američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin nisu imali "tajni sastanak" tokom samita G20 početkom ovog mjeseca, ali su potvrdili da su oni neformalno razgovarali tokom večere.
Zvaničnici Kremlja su odgovarali na pitanja o prethodno neobjavljenom razgovoru između Trumpa i Putina koji je izazvao paniku među nekim američkim političarima koji nisu oduševljeni Trumpovim načinom upravljanja američko-ruskim odnosima, izvještava Reuters.

Na pitanje o prirodi razgovora tokom večere na samitu G20, glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov u konferencijskom pozivu s novinarima je kazao da "nije bilo drugog tajnog sastanka".

Peskov je naveo da su dvojica čelnika neformalno razgovaralala tokom večere, te da je tema bila usvajanje ruske djece.

(FENA/Merima Druškić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.